Не всьому голова: 4 корисні альтернативи хлібу

Пропонуємо смачні та корисні альтернативи, якими можна замінити білий хліб.

Ви напевно чули, що білий хліб є одним із найбільш шкідливих продуктів для фігури. Його споживання швидко підвищує рівень глюкози в крові, уповільнює процес розщеплення жиру, а клітковина, амінокислоти та інші корисні речовини практично відсутні в його складі. Принципи правильного харчування за такого розкладу однозначно порушуються. Тож, чим замінити хліб?

[readmore]9028[/readmore]

Хлібці

Від розмаїття хлібців у супермаркетах очі розбігаються: гречані, житні, кукурудзяні, вівсяні. Вони досить калорійні, але набагато корисніші за звичайний хліб. Найкращий варіант – хлібці з нешліфованого рису. Вони славляться високим вмістом клітковини та найнижчою калорійністю серед усіх видів хлібців.

Вибір редакції: Рисові хлібці від «Tasty Style» – корисні для очищення організму.

Хлібці з пророщеного зерна «Росток» – чудова основа для канапе.

«Хлібці-відчайдухи» – бюджетний варіант для перекусів.

Чим замінити хліб: лаваш

До складу традиційного вірменського лаваша входять лише три інгредієнти – борошно, сіль, вода. Він може стати чудовою альтернативою звичним хлібним бутербродам. У тонкий лаваш можна загортати листя салату, овочі, експериментувати з начинками. І ситно, і корисно.

Галети

Це печиво, виготовлене виключно з борошна грубого помелу, тому воно є ще однією дієтичною альтернативою хлібу. Перевагу варто надавати лише галетам без цукру та фруктових наповнювачів.

[readmore]9025[/readmore]

Простий рецепт домашніх галет:

  • Замісити тісто з 4 склянок борошна грубого помелу, 1 столової ложки солі, 1-2 склянок води.
  • Розкачати тісто, нарізати квадратами та проткнути зубочисткою в кількох місцях (щоб галети не здувалися).
  • Випікати в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.
  • Перевернути галети та випікати ще 30 хвилин до коричневого відтінку.

Цільнозерновий/висівковий хліб

Не знаєте, чим замінити хліб? А навіщо замінювати, якщо можна знайти корисний! Якщо дуже хочеться дозволити собі трохи хліба, найкращим варіантом є висівковий або цільнозерновий хліб. Під час виготовлення такого хліба зерна не проходять попередньої обробки, тому в ньому зберігаються всі корисні компоненти: клітковина, мінерали та вітаміни.

З цього ж хліба можна підсушити сухарі – завдяки наявності грубої клітковини вони швидко наситять організм.

Завдяки цим корисним альтернативам ви зможете розширити свій раціон новими смачними поєднаннями та вже до літа похизуватися стрункою фігурою. Здорове харчування – це так просто!

[readmore]9010[/readmore]

Beauty Fresh

Фарбування

Брондування волосся: техніка фарбування, поради, тренди

Тіло

SOS-допомога для рук: як повернути шкірі ніжність і позбутися сухості та тріщин восени

Beauty Book

Есенція для обличчя

Обличчя

Як правильно змивати макіяж: топ засобів, етапи очищення та поради косметолога

Обличчя

Стягнутість шкіри: чому вона з’являється і як повернути комфорт обличчю

Beauty Book

Кислоти

Догляд за волоссям

Як доглядати за кучерявим волоссям: покроковий гід для ідеальних локонів

Beauty Book

Скрабінг

Wellnes&travel

Як підібрати жіночу термобілизну для спорту та повсякденного носіння?

Обличчя

Почервоніння та купероз восени: як врятувати шкіру від «морозного рум'янцю»

Тіло

Ваша шкіра готова до холодів? Все, що потрібно знати про бар'єрні та колд-креми

Стрижки та зачіски

Місячний календар стрижок на жовтень 2025: коли краще стригти та фарбувати волосся

Wellnes&travel

Як правильно дихати: техніки, які зменшують стрес, покращують сон і додають енергії

Тренди

Осінній макіяж 2025: 3 головні тренди, які варто спробувати вже зараз

Догляд за волоссям

SOS: Чому восени випадає волосся і як це зупинити? Поради трихолога

Обличчя

5 видів чаю, які зроблять твою шкіру здоровою та сяючою