Жіночі парфуми: кілька порад від експертів

P

Давати рекомендації щодо вибору будь-якої парфумерії, будь то жіночі парфуми чи чоловічий одеколон, справа невдячна, тому що ставлення до тих чи інших ароматів завжди суб'єктивне.

Проте є кілька базових правил, знаючи які, ви зможете орієнтуватися в асортименті продукції і, можливо, відкриєте для себе новий парфум.

Де вибирати та купувати? Сьогодні ви можете придбати парфуми дистанційно, на сайтах тематичних інтернет-магазинів. Наприклад, тут: https://parfumcity.com.ua/catalog/zhenskie-duhi.

Різна парфумерія

Залежно від концентрації ароматичних речовин, вся парфумерія ділиться на кілька категорій – від містів та одеколонів, до складу яких входить лише кілька відсотків ароматичних добавок до парфумів та екстрактів, у складі яких цих добавок кратно більше – до 40%.

Зрозуміло, носити той чи інший вид парфумерії слід відповідно до обраного образу, а ще важливіше – доречний час і місце.

Базові аромати жіночих парфумів

Якщо ми говоримо про жіночі духи, то варто виділити кілька основних груп ароматів, які можуть бути як самостійними, так і комбінованими між собою в певній пропорції. Одні з найпопулярніших ароматів - квіткові, від класичної троянди до конвалії і нарциса.

Не менш популярні фруктові та цитрусові аромати – від запаху стиглих ягід до бергамоту та мандарину. Також аромати можуть бути пряними – пахнути тими прянощами, які ми використовуємо для харчування.

Більш незвичайні аромати об'єднані в групи шипрових, орієнтальних та фужерних. Це аромати олій, трав, смол, деревини, ладану та амбри.

Серед ексклюзивних ароматів відзначимо синтетичні та димні запахи, які найчастіше використовуються в купажах чоловічої парфумерії.

Жіночі парфуми

Стійкість та шлейф

Жіночі парфуми мають різні якості. Перший – шлейф. Це те, на якій відстані від вас людина відчує аромат, який може бути трохи вловимим або явнішим. Є окрема категорія шлейфових парфумів.

Другий параметр – стійкість, тобто час, протягом якого духи зберігають аромат. Не варто плутати шлейф та стійкість, оскільки це різні поняття.

Пам'ятайте, що парфуми мають складний аромат, який може по-різному розкриватися - спочатку ви відчуєте початкові ноти, потім серце аромату, а в кінці - нижні ноти або фінальний шлейф. Як правило, аромат розкривається через 10-15 хвилин після нанесення на шкіру, а середні ноти тримаються кілька годин.

Beauty Fresh

Обличчя

Все, що вам потрібно знати про вибір пінки та гелю для вмивання

Події

«Життєва енергія»: як пройшов бранч Connecting Women за участю Каті Жесть

Новинки

Краса на 180 градусів: Книжкова добірка на весну

Зірки

Оля Цибульська знайшла коханку в додатку для знайомств

Фітнес та дієти

Осиная талия за 30 дней: как заниматься с обручем для похудения

Обличчя

Рівний тон: 6 причин додати масло шипшини у свій догляд за шкірою

Новинки

Переваги, за які люблять Solana: чому варто купити токен?

Новинки

6 косметичних засобів, для яких обов'язково має знайтися місце у твоїй весняній косметичці

Персони

ТОП-5 нових книжкових біографій видатних жінок

Догляд за волоссям

Сухий шампунь: що собою представляє та як працює

Фітнес та дієти

Відмінний результат: як схуднути на 5 кг на місяць - дієта та вправи

Wellnes&travel

Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Персони

Без сексу: що таке платонічні стосунки і чому вони існують

Фітнес та дієти

Олія гхі – чому цей аюрведичний продукт має бути на кожній кухні

Фітнес та дієти

Калланетика: модний вид фітнесу, який варто спробувати

Фарбування

Знову в моді: кому підійде і як вибрати рудий відтінок волосся?