Ретинол

Коли йдеться про омолодження шкіри - перше, що приходить на думку багатьом жінкам - ретинол. Що це за страшне слово з книги заклять, і як воно допомагає в зменшенні зморшок та оновленні шкіри? Читай далі.

Що таке ретинол для обличчя?

Ретинол - це один із видів вітаміну А, своєрідний майстер на всі руки, який здатний прискорити оновлення клітин шкіри та зменшити появу зморшок, тонких ліній та пігментних плям. Він робить шкіру більш пружною, гладкою та еластичною.

гладкая кожа

Must Know

Ретинол - це форма вітаміну А, інгредієнт, який сприяє оновленню шкіри та збільшує вироблення колагену (який починає зменшуватися після 30 років).

Користь та шкода ретинолу

Ретинол має безліч переваг:

  • Він здатен зміцнювати виробництво колагену та запобігати його руйнуванню. Це призводить до більш пружної шкіри з меншою кількістю дрібних ліній та зморшок.

  • Ретинол також може прискорювати цикл регенерації клітин, що сприяє більш гладкому, рівному тону обличчя.

  • Нарешті, ретинол може зупинити процес, що призводить до пігментації шкіри, зменшуючи гіперпігментацію та роблячи тон обличчя більш рівним.

Побічні ефекти та шкода ретинолу:

  • Шкіра кожної людини реагує по-різному на ретинол. Деякі люди помічають тимчасове почервоніння, лущення та чутливість, оскільки їх шкірі не вистачає "ретиноїдних рецепторів". Зазвичай після певного періоду адаптації це проходить.
  • Ретинол не повинні використовувати вагітні та годуючі жінки або ті, хто приймає ліки, які можуть конфліктувати з вітаміном А. Якщо ти входиш до цієї групи людей, обов'язково проконсультуйся з лікарем, перш ніж застосовувати ретинол.

крем для лица

Як застосовувати ретинол

Це залежить від формату продукту, який ти використовуєш. Більшість з них випускають у вигляді сироватки, але деякі доступні у вигляді звичайних кремів, які легко застосовувати.

Завжди застосовуй ретинолові продукти ввечері, оскільки сонячне світло може знизити їх ефективність. Сироватки застосовуй відразу після очищення обличчя, щоб отримати максимальну користь від вітаміну А, а також нанеси зволожуючий крем зверху, якщо відчуваєш, що твоїй шкірі не вистачає поживних речовин.

Різницю ти вже можеш помітити через 4 тижні, але значні зміни в шкірі можуть відбутися і через 3 місяці.

гладкая кожа

Мери обережності

  1. Почни з найменшої концентрації ретинолу, а коли твоя шкіра звикне і адаптується до такої кількості вітаміну А, можеш збільшувати концентрацію.
  2. Не використовуй забагато продукту відразу. Використовуй краплю сироватки розміром з горошину або тонкий шар зволожуючого засобу 1 раз на тиждень протягом одного тижня, 2 рази на тиждень протягом двох тижнів, 3 рази на тиждень протягом трьох тижнів, а потім щовечора на невизначений час.
  3. Не використовуй засоби від прищів, кислоти або пілінги для догляду за шкірою, коли збираєшся нанести ретиноїд, інакше ти ризикуєш викликати подразнення або опік шкіри.
  4. Ретинол може зробити шкіру більш чутливою до сонця, викликаючи сонячні опіки або, що ще більш неприємно, обезбарвлення, тому не забувай використовувати крем із високим рівнем SPF кожного ранку.

Приклади засобів з ретинолом

  1. Антивікова зволожуюча сироватка з гіалуроновою кислотою, еластином, колагеном і ретинолом Piel cosmetics Rejuvenate Piel Gialur - 1200 грн.
  2. Косметична сироватка "Ретинол" від Ароматика - 200 грн.

сыворотки с ретинолом

  1. Регенеруючий крем від зморшок "Розгладження ретинолом" Lirene - 130 грн.
  2. Крем від зморшок під очима "Експерт віку Тріо Актив 45+. Про-ретинол А і кофеїн" L'Oreal Paris - 150 грн.

кремы с ретинолом

Beauty Book

Словник beauty-термінів
Читати

Beauty фішки

Еще

Beauty Box

Дізнатись більше