Шиммер

Якщо ти хочеш додати шкірі сяйва та підкреслити риси обличчя, обов'язково додай у свою косметичку шиммер. Що це за засіб, яким він буває і чим відрізняється від хайлайтера – розповідаємо нижче.

Сяючі вечірні макіяжі зірок з червоних доріжок приковують погляди і змушують мріяти про ідеальну шкіру, що світиться зсередини. Але, насправді, секрет такої яскравості та бездоганності простий – селебріті використовують шиммер. Зауваж, ми спеціально зробили акцент на тому, що цей б'юті-засіб наносять на вечірній мейк, а ось чи підходить він для денних образів і як взагалі наносити, змивати та вибирати шиммер, давай розберемося разом!

 

Різновиди шиммерів

Так як шиммер - це загальна назва абсолютно різних б'юті-засобів, саме час розібратися в його різновидах. Шиммер для обличчя випускають у вигляді:

  • Тіней
  • Пудри
  • Рум'ян
  • Олівців
  • Кремів

Найпоширенішими варіантами вважаються тіні та пудра. Такі засоби дозволяють розставити потрібні акценти на повіки, куточки очей та вилиці.

Тени для глаз с шиммером

Крім декоративної косметики для тону обличчя, великі світловідбиваючі частинки часто додають у блиски та помади для губ, лаки для нігтів, лосьйони для тіла та спреї для волосся.

Як користуватися шиммером

Шиммер залишає на шкірі сильне мерехтіння, тому навіть для ефектного вечірнього макіяжу не варто наносити його на обличчя. Найчастіше засіб для обличчя наносять на тональну основу, виділяючи вилиці, перенісся, зону під бровами та над верхньою губою, лоб та підборіддя. Важливий момент: шиммер – дуже потужний засіб і, щоб не переборщити з ним у перші рази, обмежитися щоками та носом.

Способ нанесения шиммера

Наносить шиммер можно кистями или пальцами, в зависимости от того, какая у тебя тектура. Жидкие средства стоит наносить тонкими синтетическими кисточками или кончиками пальцев, а пудру и румяна натуральными кистями среднего размера.

Макияж с шиммером, в отличие от варианта с глиттером, не сложно удалять с лица. С ним справится и обычная мицеллярная вода.

Чим шиммер відрізняється від хайлайтера

Якщо в тебе вже є хайлайтер або ілюмінайзер, цілком справедливим буде питання, навіщо ж тобі шиммер. Вся справа в тому, що хайлайтер призначений для природного макіяжу і залишає на твоїй шкірі зовсім легке сяйво, ідеальне для денного образу, але не завжди урочисте для вечірнього мейку. Шиммер же, навпаки, дивно виглядатиме на бранчі або в офісі, зате змусить твою шкіру вигідно сяяти на вечірці, пізній побаченні або фотосесії.

Девушка с шиммером на лице

Як вибрати шиммер

Перш за все варто розібратися з тим, які зони ти хочеш виділити шиммером. Універсальним варіантом стане пудра чи крем, акценти на віки допоможуть зробити блискучі тіні, а виділити щоки – рум'яна.

Разновидности шиммера

Кроме того, если говорить о пудре или креме, стоит обращать внимание на оттенки. Если у тебя смуглая кожа, выбери цвета золота и бронзы, а девушкам с белой кожей подойдут серебряные блестки. Будь аккуратна с розовым: этот тон может не только освежить кожу, но и, к сожалению, подчеркнуть ее несовершенства. Идеальной парой для него станет зеленый консилер. Универсальным же оттенком шиммера считается бежевый.

Beauty Book

Словник beauty-термінів
Читати

Beauty фішки

Еще

Beauty Box

Дізнатись більше