ТОП-6 порад по догляду за волоссям навесні

Після холодної зими, нарешті, приходить тепла весна, що символізує собою процес відновлення. Саме тому варто заздалегідь подбати про відновлювальний комплекс і для нашого волосся, адже воно потребує уваги, так само, як і наша шкіра.

У цій статті ми поділимося з вами головними секретами, як правильно обирати догляд, запобігти ламкості, посіченим кінчикам та випадінню волосся. Усі ці рекомендації можна з легкістю виконати, як у домашніх умовах, так і в салоні. Важливо пам’ятати, що одного засобу для догляду недостатньо, має бути цілий комплекс.

Який догляд за волоссям обрати?

Після холодних морозів, вітрів та температурних стрибків волосся просто потребує відновлення. Зверніть увагу на лінійки, що спрямовані саме на відновлення і містять поживні речовини, олії та вітаміни В, С, Е. Завжди читайте склад, засоби не повинні містити силіконів, адже це лише погіршить стан вашого волосся.

Перш за все, використовуємо шампунь для очищення шкіри голови. Після цього наносимо маску для волосся, яку обов’язково закріплюємо кондиціонером.

Скраби

Яким би якісним не був ваш шампунь, через надмірну кількість засобів для створення об’єму та фіксації наша шкіра голови забруднюється настільки, що просто шампунем не обійтись. Скрабувати шкіру голови важливо принаймні один раз на два тижні.

Термозахист

Один із найважливіших етапів — це захист волосся перед використанням фену та інших девайсів для стайлінгу. Це зменшить негативний вплив від високих температур та захистить волосся від ламкості та посічених кінчиків.

Правильна сушка

Більшість жінок схильні вважати, що, якщо волосся менше сушити феном, його стан покращиться, але для прихильників цієї теорії у нас погані новини. У волосини є три основні структури: медула, кортекс та поверхневий шар — кутикула. Кутикула захищає нашу волосину від дії зовнішніх факторів від температури, сонця тощо. Коли волосся довгий час лишається мокрим, воно збільшується, а від цього кутикула ще більше розкривається. Абсолютно здорове волосся має закриту кутикулу натомість пошкоджене пористе волосся має відкриту кутикулу, а від того, що ми висушуємо волосся природним способом, ми ще більше відкриваємо цю кутикулу. Відповідно, волосся стає тьмяним та ламким. Щоб уникнути таких наслідків, важливо нанести термозахист по всій довжині волосся, але не наносити на корені та висушити його феном по направленню вниз.

Водний баланс

Важливо розуміти, що водний баланс важливий для правильного функціонування та відновлення всього організму, від цього також залежить і стан нашого волосся. Для підтримки балансу потрібно випивати не менше 1,5–2 літрів води на добу. А щоб не забувати та навіть мати змогу відстежувати кількість випитої рідини, завантажте спеціальний додаток на ваш смартфон та вказуйте кожну випиту склянку.

Посічені кінчики

На жаль, навіть при правильно підібраному догляді кінчики нашого волосся потребують оновлення та відновлення. Раз на кілька місяців варто відвідувати перукарню та підстригати кінчики на 2–3 см, щоб волосся рівномірно відростало та не плуталось.

Beauty Fresh

Обличчя

Все, що вам потрібно знати про вибір пінки та гелю для вмивання

Події

«Життєва енергія»: як пройшов бранч Connecting Women за участю Каті Жесть

Новинки

Краса на 180 градусів: Книжкова добірка на весну

Зірки

Оля Цибульська знайшла коханку в додатку для знайомств

Фітнес та дієти

Осиная талия за 30 дней: как заниматься с обручем для похудения

Обличчя

Рівний тон: 6 причин додати масло шипшини у свій догляд за шкірою

Новинки

Переваги, за які люблять Solana: чому варто купити токен?

Новинки

6 косметичних засобів, для яких обов'язково має знайтися місце у твоїй весняній косметичці

Персони

ТОП-5 нових книжкових біографій видатних жінок

Догляд за волоссям

Сухий шампунь: що собою представляє та як працює

Фітнес та дієти

Відмінний результат: як схуднути на 5 кг на місяць - дієта та вправи

Wellnes&travel

Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Персони

Без сексу: що таке платонічні стосунки і чому вони існують

Фітнес та дієти

Олія гхі – чому цей аюрведичний продукт має бути на кожній кухні

Фітнес та дієти

Калланетика: модний вид фітнесу, який варто спробувати

Фарбування

Знову в моді: кому підійде і як вибрати рудий відтінок волосся?