5 книжок, які варто собі подарувати на свята

Ви - ваша найближча людина: подаруйте собі під ялинку книжки, що допоможуть піклуватися про себе увесь наступний рік.

Разом із національною книжковою платформою Yakaboo пропонуємо добірку книжкових подарунків для себе коханої.

Книжка для дорослих. Як старшати, але не старіти, Дарка Озерна

Книжка для дорослих

У світі, де юність завжди на першому місці, життя людей, які переступили позначку 35 років, здається непомітним. Чи справді всі старші люди хворі, нудні, не цікавляться сексом і не люблять свої відображення у дзеркалі? Насправді це, звісно ж, не так. Час переглянути наше ставлення до віку, старіння, старшання та хронічних хвороб. При чому не просто "взяти і перестати хворіти", а збагнути, що з нами відбувається, які є ризики та можливості в кожного віку, та продовжити старшати, та не старіти. Популярна медична журналістка Дарка Озерна дає відповіді на неочікувані та провокативні питання: яким зморшкам можна запобігти, а які розгладити, як вам того хочеться? Чи рятують кросворди від деменції? Чому дуже немолода сусідка вважає вас повією? Чому від корисних яблук та гарбуза у вас болить живіт? Чому дарувати пляшку червоного – сексі, а коробку цукерок – ні?

Чому мені ніхто не сказав? Як захищати, зцілювати та плекати своє тіло через материнство, Емма Броквелл

Чому мені ніхто не сказав? Як захищати, зцілювати та плекати своє тіло через материнство

Материнство оповите багатьма стереотипами та табу. Зазвичай у суспільстві говорять про виключно позитивний його бік, а дехто навіть наполягає на тому, що пологи “омолоджують” жіночий організм. Насправді вагітність та народження дитини можуть призвести до станів, які є дуже поширеними, але про які жінку ніхто не попереджає. Наприклад, нетримання сечі внаслідок ослаблення тазового дня, діастаз, зникнення лібідо або болючі відчуття під час сексу, багато хто не знає, як правильно повернутися до спорту, а дехто стикається не тільки з післяпологовою депресією, а й з загостреною тривожністю та харчовими розладами. Емма Броквелл спеціалізується на фізіотерапії органів таза. Розуміючи важливість підготовки до вагітності, пологів та післяпологової реабілітації, авторка взяла на себе місію поширювати знання про здоров’я органів таза серед жінок, медиків і професіоналів у сфері фітнесу, які не спеціалізуються в цій галузі.

Насолоджуйся кожним шматочком: як усвідомлено їсти, любити своє тіло і жити з радістю, Лінн Россі

Насолоджуйся кожним шматочком: як усвідомлено їсти, любити своє тіло і жити з радістю

Часто жінки за святковим столом обирають одну з двох стратегій: демонстративно їдять салатик і мандаринки, бо не хочуть втратити форму, або їдять все, що є, з обіцянкою після свят сісти на сувору дієту. І ті, і ті часто критикують своє тіло й не знають, що ж можна їсти, щоб не почуватися винною. Лінн Россі, докторка психологічних наук і відома експертка з усвідомленого харчування, у своїй книжці пропонує вам ознайомитися з потужними практиками усвідомленості й співчуття. Вони допоможуть вам заспокоїти важкі емоції та створити нові ефективні стратегії подолання труднощів. Книжка дає прості поради та інструменти для оздоровлення всього тіла, зокрема, як харчуватися усвідомлено, рухатися із задоволенням і жити легко й радісно. Книжка поділена на пʼять частин, які покроково дають вам змогу усвідомити диво теперішнього моменту. Вона пропонує життєстверджувальний підхід до вашого здоровʼя, що сприяє зниженню тривоги стосовно харчування та отриманню насолоди від цього процесу.

Діло в тілі, Ксенія Літвінова

Діло в тілі

Тепер до практики. Найбільш проблемним є підтримання форми чи повернення до гарного тіла, коли ти більше не юна. Якщо вам 30, 40, 50 років, то тіло вже не так жваво відгукується на спорт та покращення режиму харчування. Ксенія Літвінова, відома фітнес-тренерка та авторка спеціальних програм, вважає, що підхід до здоров’я у “дорослих дівчат” повинен бути особливим. Дбайливо та наполегливо - саме так вона радить ставитись до свого прогресу у фітнесі. З віком з’являється безліч застережень та рекомендацій. будьте до себе лагідними, але й вимогливими - все вийде! 

Коли я нарешті висплюся?, Ольга Маслова, Ніка Бєльська

Коли я нарешті висплюся?

Кажуть, що сон - це новий секс. Всі про нього тільки й мріють. Часто ми кажемо: ще буде час налагодити режим сну, зараз немає коли. Дослідниці, які написали цю книгу, мають для всіх нас і погані, і гарні новини водночас: часу в нас мало, але, на щастя, у наших біологічних ритмах немає жодної магії. Сон і біологічний годинник, за яким ми живемо, — хай які складні в роботі механізми, та все ж їх можна налаштувати. Достатньо лише зрозуміти, як усе це працює. Авторки описують, як працюють біологічний годинник і циркадні ритми, що таке хронотипи, як налагодити режим сну в дорослих і дітей та чи варто спати вдень. Ви дізнаєтеся відповіді на важливі питання про сон: чому не варто змушувати сов вставати о п’ятій та навіщо жайворонки прокидаються з першим промінням сонця? Як побороти джетлаг, чому на ніч хочеться з'їсти тортик і навіщо вам у спальні суцільна темрява? А поряд із теорією на вас чекають також практичні вправи, які допоможуть нарешті виспатися. 

Beauty Fresh

Обличчя

Все, що вам потрібно знати про вибір пінки та гелю для вмивання

Події

«Життєва енергія»: як пройшов бранч Connecting Women за участю Каті Жесть

Новинки

Краса на 180 градусів: Книжкова добірка на весну

Зірки

Оля Цибульська знайшла коханку в додатку для знайомств

Фітнес та дієти

Осиная талия за 30 дней: как заниматься с обручем для похудения

Обличчя

Рівний тон: 6 причин додати масло шипшини у свій догляд за шкірою

Новинки

Переваги, за які люблять Solana: чому варто купити токен?

Новинки

6 косметичних засобів, для яких обов'язково має знайтися місце у твоїй весняній косметичці

Персони

ТОП-5 нових книжкових біографій видатних жінок

Догляд за волоссям

Сухий шампунь: що собою представляє та як працює

Фітнес та дієти

Відмінний результат: як схуднути на 5 кг на місяць - дієта та вправи

Wellnes&travel

Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Персони

Без сексу: що таке платонічні стосунки і чому вони існують

Фітнес та дієти

Олія гхі – чому цей аюрведичний продукт має бути на кожній кухні

Фітнес та дієти

Калланетика: модний вид фітнесу, який варто спробувати

Фарбування

Знову в моді: кому підійде і як вибрати рудий відтінок волосся?