5 міфів про жінок у бізнесі, про які варто забути. Давно!

!

Жінки, які керують власним бізнесом — жорсткі й безкомпромісні? Чи, навпаки, нездатні проявити характер та швидко здають позиції? Разом із “Mary Kay”, ми вирішили розібратися, яким є жіноче підприємництво і чому навколо нього все ще стільки стереотипів.

“Жінки кращі лідери за чоловіків”. Неочікувано? Такий висновок зробив Ойвінд Мартінсен, професор Норвежської бізнес-школи. Він дослідив 3000 менеджерів, жінок та чоловіків. І саме жінки проявили себе найефективніше у чотирьох із п’яти показників —  ініціативність, здатність до інновацій, комунікабельність та цілеспрямованість. То чому жінка в бізнесі сьогодні, як жінка на кораблі колись — не до добра?  Давайте розбиратися та розвінчувати міфи.

  • МІФ 1.  Жінки не вміють продавати.


Деякі жінки можуть бути не такими напористими, як чоловіки. Але це зовсім не заважає їм якісно продавати товари та послуги. Емпатія, здатність розуміти почуття та переживання інших людей —  інструмент, із яким жінки досягають неабияких успіхів у бізнесі. За дослідженням «Harvard Business Review», емпатія — одна з найбільш важливих якостей для успішного продавця. Почути людину, налагодити з нею зв’язок, донести своє розуміння та ліквідувати біль —  люди не хочуть, аби їм нав'язували. Вони хочуть, аби до них дослухалися та зрозуміли. Дослідження Кембриджського університету 2014 року показало, що жінки можуть бути кращими слухачами, ніж чоловіки. То чим вони гірші у продажах?

  • МІФ 2. Жінки не отримують достатньо підтримки одна від одної. 


1 132 263. Саме стільки дописів в інстаграмі під хештегом #womensupportwomen —  “жінки підтримують жінок”. Підтримка та заохочення залежать не від статі та гендеру, а від особистості. Опра Вінфрі, Марта Стюарт, Мери Кей Еш, Мішель Обама, Емма Вотсон і тисячі інших відомих постатей надихають своїм прикладом будувати кар’єру, ділитися знаннями та слідувати за своїми мріями. За дослідженням «Harvard Business Review», і жінки, і чоловіки виграють через підтримку свого оточення. Але саме жінки, завдяки допомозі одна одній, частіше обіймають керівні посади з більшими повноваженнями та вищою оплатою праці. Одна жінка має силу, а разом вони змінюють світ.

  • МІФ 3. Жінки у бізнесі —  жорсткі та безкомпромісні.


Традиційно бізнес вважається чоловічим заняттям. Оскільки він передбачає жорстку конкуренцію, ризик, готовність працювати понаднормово та необхідність вирішувати складні питання. Якщо жінка починає власну справу, то вона обов’язково має “чоловічий характер”? Розвінчуємо міф. Жінка може бути будь-якою! Чоловік, до речі, теж. М’якість та наполегливість, чуйність та гнучкість —  така багатогранність дозволила створити власну жіночу бізнес-культуру — соціально відповідальну, емпатійну, клієнтоорієнтовану. Жінки у бізнесі руйнують стереотипи, вчаться одна в одної, ростуть та протистоять викликам. 

  • МІФ 4. Бути мамою і бізнес-леді —  нереально.


Скажіть це мільйонам підприємиць зі всього світу, що доводять протилежне. Сучасна бізнесвумен однією рукою помішує суп, іншою друкує мейл. Зранку проливає від поспіху на зустріч каву, а дорогою додому збирає гербарій дитині в садок. Вивчати продукт, продумувати стратегію, готувати грандіозні дитячі свята —  бізнес-мами і не на таке здатні. Опитування показують, що діти не гальмують підприємницьку діяльність, а змінюють способи роботи та управління часом. Діти — це додаткова мотивація. Успішні підприємиці з дітьми —  рішучі, ефективні та працьовиті. І вчаться правильно розставляти пріоритети. 

  • МІФ 5. Жінки і переговори —  несумісні.


Традиційно вважали, що кращі дипломати —  це чоловіки. Вони менш емоційні, мають кращі комунікаційні навички, впевненіші в собі. Проте дослідження Університету Флориди доводить, що справа не у статі. Жінки, які мали гарний досвід у веденні переговорів показали не гірші результати за чоловіків. Менш впевнено себе почували лише ті жінки, для яких переговори це щось нове. Справа —  у практиці. Не у статі.


Mary Kay ще 50 років тому розвінчала ці стереотипи.

1. Тут не просто продають, а розвивають свою справу на підтримці та емпатії.

2. Будують успішний бізнес, лише підтримуючи та заохочуючи одна одну.

3. Mary Kay —  соціально відповідальна компанія, що працює за принципом Золотого  Правила —  частина продажів продукції йде на допомогу та підтримку жінок у всьому  світі. Women support women, пам’ятаєте?

4. Тисячі мам у “Mary Kay” щодня вивчають продукти, бавлять дітей, проводять онлайн-зустрічі, розвивають свою справу, будують чудове майбутнє собі та дітям.

Дізнайся більше, як розвивати красивий та соціально відповідальний бізнес із “Mary Kay” і домогти собі та жінкам зі свого оточення, прямо з дому.


Beauty Fresh

Обличчя

Все, що вам потрібно знати про вибір пінки та гелю для вмивання

Події

«Життєва енергія»: як пройшов бранч Connecting Women за участю Каті Жесть

Новинки

Краса на 180 градусів: Книжкова добірка на весну

Зірки

Оля Цибульська знайшла коханку в додатку для знайомств

Фітнес та дієти

Осиная талия за 30 дней: как заниматься с обручем для похудения

Обличчя

Рівний тон: 6 причин додати масло шипшини у свій догляд за шкірою

Новинки

Переваги, за які люблять Solana: чому варто купити токен?

Новинки

6 косметичних засобів, для яких обов'язково має знайтися місце у твоїй весняній косметичці

Персони

ТОП-5 нових книжкових біографій видатних жінок

Догляд за волоссям

Сухий шампунь: що собою представляє та як працює

Фітнес та дієти

Відмінний результат: як схуднути на 5 кг на місяць - дієта та вправи

Wellnes&travel

Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Персони

Без сексу: що таке платонічні стосунки і чому вони існують

Фітнес та дієти

Олія гхі – чому цей аюрведичний продукт має бути на кожній кухні

Фітнес та дієти

Калланетика: модний вид фітнесу, який варто спробувати

Фарбування

Знову в моді: кому підійде і як вибрати рудий відтінок волосся?