Щасливе тіло: ТОП-5 книжок про те, як бути у формі

Ми прожили довгий і важкий рік, який випробував на міцність психіку та тіло. Настав час попіклуватися про фізичне здоров’я й красу!

Разом із національною книжковою платформою Yakaboo пропонуємо цікаві та корисні книжки, які допоможуть відновитися.

Рухайся! Як тіло формує наші думки та почуття, Керолайн Вільямс

Науковці стверджують, що в процесі еволюції ми стали такими розумними саме через те, що мислення розвинулось для потреб нового типу руху на двох кінцівках. Рух, IQ та  ментальне здоров’я взаємопов’язані. А між іншим, понад 70% часу ми проводимо сидячи чи лежачи. У цій книжці авторка зібрала новаторські наукові дослідження, філософію гуру йоги та досвід спортивних професіоналів. Рух не просто поліпшує якість життя, він допомагає нам мислити, що особливо важливо в процесі старіння. Не обов’язково бути спортсменом: достатньо регулярно ходити пішки чи робити розтяжку.

Рухайся! Як тіло формує наші думки та почуття

Діло в тілі, Ксенія Літвінова

Тепер до практики. Найбільш проблемним є підтримання форми чи повернення до гарного тіла, коли ти більше не юна. Якщо вам 30, 40, 50 років, то тіло вже не так жваво відгукується на спорт та покращення режиму харчування. Ксенія Літвінова, відома фітнес-тренерка та авторка спеціальних програм, вважає, що підхід до здоров’я у “дорослих дівчат” повинен бути особливим. Дбайливо та наполегливо - саме так вона радить ставитись до свого прогресу у фітнесі. З віком з’являється безліч застережень та рекомендацій. будьте до себе лагідними, але й вимогливими - все вийде! 

Діло в тілі

Зміни свій біологічний вік. Мінус 3 роки за 8 тижнів, Кара Фіцджеральд

Старіння - річ, якій нічим не зарадиш. Але уповільнити цей процес можна! Докторка Кара Фіцджеральд впевнена: позбутися зайвих років можна так само як і зайвих кілограмів. Ключ до омолодження - у зміні раціону та цілком доступній корекції способу життя. З книжки ви дізнаєтеся, чи справді генетика визначає наш вік і рівень здоров’я; що таке епігенетика й до чого тут омолодження; які зміни в щоденних звичках та раціоні допоможуть мати кращий вигляд і почуватися молодше; як зменшення біовіку знижує ризик хронічних і вікових захворювань (включно з діабетом, раком і деменцією) тощо.

Зміни свій біологічний вік. Мінус 3 роки за 8 тижнів

Їж як тварини. Природа здорового харчування, Стівен Дж. Сімпсон, Девід Робенґаймер

Ви колись замислювалися над тим, як розумно харчуються дикі тварини? Вони ніколи не їдять того, що може їм зашкодити. Колись так чинили й люди, але з часом втратили цей інстинкт. Автори книжки досліджують принципи харчування живих істот і повертають нас до основ раціонального вибору їжі. Робенґаймер і Сімпсон в підсумку пропонують корисні поради, що дають змогу зрозуміти небажані побічні ефекти химерних дієт, контролювати здорове харчове середовище навколо себе і зрозуміти, що смачне і корисне — це невід’ємні складові правильного харчування.

Їж як тварини. Природа здорового харчування

Дієта Будди. Давнє мистецтво скинути вагу, не втрачаючи здорового глузду, Тара, Котрелл, Ден Зігмонд

То тільки часом зображують Будду Гаутаму повненьким із округлим черевцем. Будда їв тільки від сходу сонця до полудня, й тільки те, що вміщувалося у невеличку піалу. Тому він був стрункий, спокійний і здоровий. Звісно, у нас інший спосіб життя і одна чашка рису нас не дуже підтримає протягом дня, який триває ще довго по заходу сонця. Втім, дослідники знайшли головне у дієті Будди - інтервальне голодування. До того ж вони дають чудові поради щодо поганих звичок, через які ми переїдаємо або їмо не те, що треба. Як харчуватися правильно, прийти до розумної помірності та зробити здоров’я способом життя - читайте у цій книзі. 

Дієта Будди. Давнє мистецтво скинути вагу, не втрачаючи здорового глузду

Beauty Fresh

Обличчя

Все, що вам потрібно знати про вибір пінки та гелю для вмивання

Події

«Життєва енергія»: як пройшов бранч Connecting Women за участю Каті Жесть

Новинки

Краса на 180 градусів: Книжкова добірка на весну

Зірки

Оля Цибульська знайшла коханку в додатку для знайомств

Фітнес та дієти

Осиная талия за 30 дней: как заниматься с обручем для похудения

Обличчя

Рівний тон: 6 причин додати масло шипшини у свій догляд за шкірою

Новинки

Переваги, за які люблять Solana: чому варто купити токен?

Новинки

6 косметичних засобів, для яких обов'язково має знайтися місце у твоїй весняній косметичці

Персони

ТОП-5 нових книжкових біографій видатних жінок

Догляд за волоссям

Сухий шампунь: що собою представляє та як працює

Фітнес та дієти

Відмінний результат: як схуднути на 5 кг на місяць - дієта та вправи

Wellnes&travel

Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Персони

Без сексу: що таке платонічні стосунки і чому вони існують

Фітнес та дієти

Олія гхі – чому цей аюрведичний продукт має бути на кожній кухні

Фітнес та дієти

Калланетика: модний вид фітнесу, який варто спробувати

Фарбування

Знову в моді: кому підійде і як вибрати рудий відтінок волосся?