Невинне задоволення: 5 книжок про вино, здоров’я та красу

Смакуйте вином так, щоб діставати від нього не тільки насолоду, а й ще вроду та молодість!

Для цього треба зануритись у стародавню та водночас актуальну, цікаву та інтелектуальну культуру цього напою. Разом із національною книжковою платформою Yakaboo пропонуємо вам п’ять книг про найсмачніші вина, їх властивості та відповідальне споживання.  

Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів, Анна Євгенія Янченко

Якщо слухати тільки “знавців шляхетних вин”, то є ризик пропустити найсмачніші, найхарактерніші, найрадісніші напої і не знайти свій, який найбільше до смаку саме вам. Дотепна й чарівна сомельє Анна Євгенія Янченко, яка продегустувала понад 15 000 вин, закликає розвивати обізнаність щодо вина та покладатися на власний смак. Ця книжка навчить кожного дегустувати та розрізняти аромати й смаки, додасть знань про етикетки, келихи, найпопулярніші вина та трендові технології виробництва. Ви дізнаєтеся, чим відрізняється Шампанське від Проссеко, що таке Петнат і хто зіпсував імідж Ламбруско. А бонусом від авторки йде річний квест винними сортами світу — від найвідоміших Мерло та Піно Нуар до таємничих Мараві та Нерелло Маскалезе.

книжки про

Amber Revolution. Як світ закохався в оранжеве вино, Саймон Вулф, Раян Опаз

Оранжеве, або бурштинове вино - наймодніший тренд та одночасно - відродження найдавнішої виноробної технології. Початок їй поклали кавказькі винороби ще вісім тисяч років тому. Оранжеві вина - це напої з білих сортів винограду, але ферментовані як червоні, коли шкірка ягід залишається у контакті із соком під час бродіння. Смак і аромат у бурштинового вина є набагато сміливішим та яскравішим, ніж у білого з винограду того ж сорту. За смаком це золота середина між білим та червоним, а поєднувати помаранчеві вина можна з усіма стравами. Менш як десять років тому популяризувати оранжеві вина взялися на Балканах, в Італії, США, Чилі та ПАР. У книжці йдеться про 180 виробників з 20 країн світу, а ілюстрована вона фотографіями з виноробень та запаморочливих пейзажів.

Amber Revolution

Raisin. 100 великих натуральних емоційних вин, Ґійом Ларош, Седрік Блатрі, Аррі Анноні

Велика подарункова книга винних емоцій! Розповідає вона про найвидатніші натуральні вина та незабутні почуття, які вони дарують. Дехто вважає натуральні вина “простенькими”, “сільськими”, адже вони зберігаються недовго, швидко псуються. Насправді такі живі вина виготовляються з великою повагою до землі, традицій та любові до найліпшого у світі винограду. Ця візуально досконала збірка з 100 натуральних емоційних вин створена трьома закоханими у світ вина французами: видавцем, фармакологом та фотографом. Завдяки їх знанням ви станете своїми у світі щирих виноробів, які рік у рік затято працюють, аби виростити найкращий виноград та створити напрочуд живі та глибоко особисті вина.  

Raisin. 100 великих натуральних емоційних вин

Про вино та енотерапію

Вино може допомогти організму впоратися із негативним впливом жирної та солодкої їжі, захистити зуби від карієсу, запобігти розвитку онкозахворювань молочної залози. регулювати рівень холестерину, покращити сон та пам’ять. Вино це може - але тільки якщо споживати його правильно! Енотерапія - це лікування вином, цій практиці тисячі років. Гіппократ, наприклад, радив винні компреси, а ще визначив, що молоді червоні вина захищають від інфекцій, підігріті витримані - корисні при лихоманці, а білі у розведеному вигляді захищають кишківник. У цій збірці ви знайдете статті журналістів та лікарів, які розповідають про дієтичні та лікувальні властивості вина. Ви дізнаєтеся, як правильно добирати вина до страв, розпізнати фальсифікати, приготувати домашні страви або препарати для оздоровлення з використанням вина.  

Про вино та енотерапію

Несподівана радість тверезості, Кетрін Ґрей

На жаль, залежність від алкоголю - одна з небезпек легковажного поводження з вином. Зайвий келих там, півпляшки тут - ну що в цьому поганого? Не кожен здатен усвідомити цей хворобливий стан та чесно почати з ним боротьбу. Кетрін Ґрей – письменниця та журналістка, якій вдалося подолати залежність. У цій книзі вона пояснює про згубний суспільний тиск, алкогольні традиції та деякі біологічні причини тяжіння до алкоголю та його згубного впливу та тіло й мозок. Втім, вона натхненно розповідає про те, в який спосіб тверезе життя може виявитися якісно ліпшим, значно цікавішим, багатшим, насиченішим, яскравішим, щасливішим. А втім, лише вам вирішувати, чи обрати цю альтернативну реальність без випивки й втішатися життям без похмілля.

Несподівана радість тверезості,

Beauty Fresh

Події

«Життєва енергія»: як пройшов бранч Connecting Women за участю Каті Жесть

Новинки

Краса на 180 градусів: Книжкова добірка на весну

Зірки

Оля Цибульська знайшла коханку в додатку для знайомств

Фітнес та дієти

Осиная талия за 30 дней: как заниматься с обручем для похудения

Обличчя

Рівний тон: 6 причин додати масло шипшини у свій догляд за шкірою

Новинки

Переваги, за які люблять Solana: чому варто купити токен?

Новинки

6 косметичних засобів, для яких обов'язково має знайтися місце у твоїй весняній косметичці

Персони

ТОП-5 нових книжкових біографій видатних жінок

Догляд за волоссям

Сухий шампунь: що собою представляє та як працює

Фітнес та дієти

Відмінний результат: як схуднути на 5 кг на місяць - дієта та вправи

Wellnes&travel

Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Персони

Без сексу: що таке платонічні стосунки і чому вони існують

Фітнес та дієти

Олія гхі – чому цей аюрведичний продукт має бути на кожній кухні

Фітнес та дієти

Калланетика: модний вид фітнесу, який варто спробувати

Фарбування

Знову в моді: кому підійде і як вибрати рудий відтінок волосся?

Фітнес та дієти

Розкриємо секрети: як їсти все і не поправитися?