Dior по 600: як не купити підробки в інтернеті

!

За даними експертів, ринок підроблених парфумів щорічно зростає.

Разом із тим збільшується і кількість невдалих інтернет-покупок, через які поціновувачки елітних парфумів втрачають гроші, задоволення від «вигідного» шопінгу і впевненість у власній здатності не стати жертвою шахраїв.

Відповідальні гравці парфумерно-косметичного ринку повсякчас нагадують своїм клієнткам про ризики купівлі онлайн «брендових» продуктів за очевидно заниженими цінами. Але шахраї продовжують нахабно наживатися на притаманній багатьом жінкам довірливості та цілком природному бажанні зекономити. 

Інтернет буквально майорить рекламним оголошенням про «остаточні розпродажі», де пропонують придбати «оригінальний Діор» всього за 650 гривен, а при замовленні від двох одиниць ціну обіцяють знизити до 299. Встояти важко і дуже хочеться вірити у щирість пропозиції, але при переході за посиланням ви найвірогідніше потрапите на один із фейкових сайтів – клонів, що мають відверто схожі цінові пропозиції, лімітований асортимент продуктів «елітних» брендів та ідентичні назви з «perfume» в основі.

Що це за сайти, чому не слід вірити в розпродажі з нереально низькими знижками в інтернеті і що нам пропонують купити за дешево під виглядом «оригіналу» — відповіді на ці питання шукайте в нашому матеріалі.

Ціна оригіналу 

Чи дійсно ціна справжнього люксового аромату може балансувати у межах кількасот гривень? Наприклад, якщо парфум віддають по собівартості, виправдовуючи таку небачену щедрість «розпродажем залишків зі складу» або «95% знижками у зв`язку із закриттям магазину»… 

Як стверджують парфумерні фахівці, вміст флакону складає лише 15 – 20% від його фактичної вартості. Аромат селективного бренду — це елітний продукт, над створенням і запуском якого місяцями працює велика команда парфумерів, дизайнерів, маркетологів, рекламістів, інших експертів. Додайте до немалих гонорарів креаторів вартість найкращої сировини, витрати на виробництво, транспортування і зберігання із дотриманням належних умов — і навіть за грубим підрахунком оригінальний парфум Chanel, Dior, Tom Ford чи Armani не коштуватиме 17 доларів — ні флакон об’ємом 30 мл, ні тим більше 100 мл.

Тож не втрачайте здоровий глузд і критично сприймайте вкрай низькі ціни в рекламних оголошеннях: за дешево можна гарантовано придбати лише карикатурну копію відомого аромату. Краще відстежуйте знижки на жаданий парфум на перевіреному роками сайті — наприклад, найбільшої в країні парфюмерно-косметичної мережі BROCARD. Тоді ви точно знатимете, що вас не ошукають, а покупка вартуватиме витрачених грошей. Привчіть себе платити за якість достойну ціну і не шкодувати про це! 

До речі, якщо ви палко шануєте Chanel, вам варто знати, що право продавати аромати цього бренду в «українському онлайні» має лише магазин brocard.ua!  

духи

Ринок фальсифікату

Раніше підробки цілими партіями привозили до України з Туреччини. В нових реаліях все частіше виявляють локальні підпільні цехи з виробництва контрафактних парфумів світових брендів. Про це за останні місяці неодноразово писали популярні ресурси, а деталі створення фальсифікату можна побачити в відео-репортажах, розміщених в YouTube.

Ідеальним майданчиком для збуту фальсифікату незмінно залишається інтернет, а точніше — ті самі численні клоновані сайти сумнівного походження, про які ми згадували раніше. Жоден поважний ритейлер не допустить появи реплік на своїх полицях, адже світові бренди, чию продукцію вони удостоєні права продавати, мають жорсткі підходи до боротьби з фейком: якщо офіційного продавця зловлять на продажу підробок, контракт розривається автоматично. Велика мережа не піде на те, щоб втратити мільйонні контракти, заради швидкої наживи від продажу підробок.

А от на інтернет-сайти, де проводять «небачений розпродаж парфумів», це правило не поширюється. Їх ніхто не перевіряє — ані бренди, ані правоохоронні органи. Саме на таких «сейлових» сайтах ви ризикуєте купити «кустарний» парфум загадкового хімічного складу, розлитий десь під Одесою.

Формула підробки

Важливо розуміти, що купуючи контрафакт на підозрілих інтернет-майданчиках, ви не тільки несвідомо підтримуєте нелегальне виробництво, але й наражаєте себе на небезпеку. 
Основою підроблених парфумів зазвичай є метанол або антифриз. Часто контрафактна продукція містить такі отруйні домішки, як формалін, миш'як, ціанід, кадмій, важкі метали, фталати, бактерії, грибки.

В кращому випадку контакт зі шкідливими інгредієнтами контрафактних парфумів може завершитись шкірними реакціями, алергією та поганим самопочуттям. В гіршому — можуть виникнути симптоми інтоксикації, неврологічні розлади, напади задухи та ангіоневротичний набряк.

Наслідки економії

Якщо виникнуть претензії до придбаного «елітного парфуму», існує висока вірогідність того, що при спробі зв'язатися з продавцем, відповіді ви не отримаєте або взагалі побачите на сайті красномовну вивіску «Ця веб-сторінка недоступна». 

Аферисти миттєво замітають сліди злочинів, як тільки запахне проблемами. Бренд також не візьме вашу скаргу на розгляд: він не може відповідати за продукт, проданий третіми особами, які не мають на це ніяких прав.

До речі, щоб отримати дозвіл продавати продукцію всесвітньо відомих брендів, ритейлер окрім онлайн-майданчика повинен володіти власними фізичними магазинами. Тож завжди перевіряйте, чи має онлайн-магазин також і традиційний торговий простір, куди ви можете завітати особисто, — це ще одна вірна ознака того, що сайту можна довіряти. Мережа BROCARD, до прикладу, налічує 62 магазини по всій території України. І в кожному ви можете розпитати у консультантів про продукцію, представлену у ньому.

Краще не ускладнюйте собі життя — все насправді простіше, ніж вам здається. Не хочете під час онлайн-шопінгу натрапити на підробку — не вірте у казкові розпродажі та обирайте авторитетні онлайн-майданчики, які мають фізичний роздріб. Будьте більш розсудливими і планомірними у прагненні задовольнити свої парфумерні бажання — і тоді ви гарантовано отримуватимете задоволення від кожного аромату, придбаного в інтернеті!

Beauty Fresh

Події

Особистий бренд: 50 активних українок зібралися на благодійному бранчі Connecting Women

Обличчя

Все, що вам потрібно знати про вибір пінки та гелю для вмивання

Події

«Життєва енергія»: як пройшов бранч Connecting Women за участю Каті Жесть

Новинки

Краса на 180 градусів: Книжкова добірка на весну

Зірки

Оля Цибульська знайшла коханку в додатку для знайомств

Фітнес та дієти

Осиная талия за 30 дней: как заниматься с обручем для похудения

Обличчя

Рівний тон: 6 причин додати масло шипшини у свій догляд за шкірою

Новинки

Переваги, за які люблять Solana: чому варто купити токен?

Новинки

6 косметичних засобів, для яких обов'язково має знайтися місце у твоїй весняній косметичці

Персони

ТОП-5 нових книжкових біографій видатних жінок

Догляд за волоссям

Сухий шампунь: що собою представляє та як працює

Фітнес та дієти

Відмінний результат: як схуднути на 5 кг на місяць - дієта та вправи

Wellnes&travel

Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Персони

Без сексу: що таке платонічні стосунки і чому вони існують

Фітнес та дієти

Олія гхі – чому цей аюрведичний продукт має бути на кожній кухні

Фітнес та дієти

Калланетика: модний вид фітнесу, який варто спробувати