Чим корисний калиновий чай?
Чай із калиною стане чудовим засобом для зміцнення імунітету у холодний осінньо-зимовий період, тому на нього обов'язково варто звернути увагу і дізнатися, як заварювати калину правильно. Напій також допоможе заспокоїти нерви та відновити нервову систему, впоратися зі стресом і нервозністю.
Калина допомагає при застудних і вірусних захворюваннях завдяки високому вмісту вітаміну С, а дубильні речовини у її складі сприяють нормалізації травлення. Чай із калини стане справжнім порятунком при ангіні, бронхіті чи запаленні легень, а також допоможе знизити тиск. Користь чаю з калиною також у тому, що він здатен повернути зниклий голос і допомогти в лікуванні запалення мигдаликів.
Однак такий напій не варто вживати людям із пониженим тиском і підвищеною кислотністю шлунка. Також чай із калиною протипоказаний при подагрі, артриті, а також за наявності піску в нирках.
Як приготувати чай із калини?
Один із найпростіших рецептів чаю з калиною складається з кількох етапів. Спочатку потрібно відокремити ягоди від гілочки, потім їх слід трохи промити. Після цього поклади їх у чашку або заварник і добре розімни, залий гарячою водою на 10 хвилин. Потім напій варто процідити й прокип'ятити на вогні, після чого його можна буде пити.
Щоб надати чаю ще більше аромату і солодощі, рекомендуємо додати в чашку одну чайну ложку меду, а за бажанням – шматочок лимона. Такий бадьорий і зігріваючий напій точно не дасть захворіти цієї зими!
Також таким калиновим відваром можна заливати чорний або зелений чай, але тоді смак буде зовсім іншим. Обирай варіант, який тобі подобається найбільше, і готуй ароматний калиновий чай!