Міфи чи правда: Чи впливають кисломолочні продукти на утворення целюліту?

Хоча молоко, сир та творог вважаються дієтичними продуктами, існує думка, що кисломолочна продукція провокує целюліт. Спробуємо розібратися, чи це міф, чи все-таки правда.

Як кисломолочні продукти впливають на утворення целюліту?

Насправді дієтологи погоджуються з тим, що кисломолочна продукція негативно впливає на стан шкіри. Вона сприяє утворенню жирових шарів, хоча, очевидно, це не єдина причина появи целюліту.

Молоко

У молоці, творозі та кефірі міститься високий відсоток білка, який необхідний для нормального функціонування організму. Однак з віком ферменти, відповідальні за засвоєння цих білків, працюють гірше, що призводить до розвитку непереносимості кисломолочної продукції.

Читайте також

І не груша, і не яблуко: чим корисна айва для здоров’я?

Поява целюліту від кисломолочних продуктів частково пов’язана з їх високою жирністю. Найбільшу жирність має сир, тому не варто захоплюватися ним. Споживайте знежирені йогурти, творог та молоко.

Девушка лежит на кровати

Механізм дії

Ми з’ясували, що кисломолочні продукти дійсно можуть сприяти появі «апельсинової кірки». Але як і чому це відбувається? Молоко містить білок казеїн, який викликає набряклість та запалення. А «апельсинова кірка» утворюється саме на тлі затримки рідини в організмі та запалення жирових шарів. Надмірне споживання молочної продукції може призвести не лише до ямок і горбків на шкірі, а й до ожиріння.

Читайте також

Чим корисний найвеганськіший продукт – мигдальне молоко

Найбільше казеїну міститься в молоці, тому його слід пити не більше двох склянок на добу. Але щоб запобігти розвитку целюліту від молочних продуктів, слід переконатися в їхній переносимості організмом. Це легко визначити: якщо після їх вживання виникає легка слабкість, порушується робота органів травлення, закладає ніс або з’являється дискомфорт у колінних суглобах, варто відмовитися від кисломолочної продукції.

Як уникнути целюліту?

Для запобігання целюліту споживайте нежирне молоко, бажано у першій половині дня, коли їжа засвоюється краще.

Beauty Fresh

Beauty Book

Пептиди для шкіри

Обличчя

Ніацинамід: що це, для чого потрібен і як правильно використовувати у догляді

Wellnes&travel

Шлях поза самокритикою: як звільнитися від внутрішнього судді

Нігті

Гель для нарощування нігтів: як вибрати, користуватися та доглядати

Wellnes&travel

Чому штучний інтелект не має бути твоїм “найкращим другом”

Wellnes&travel

Вправи від целюліту: як прибрати «апельсинову кірку» вдома і в залі

Фітнес та дієти

Банани у смузі можуть знижувати його користь — але не поспішай їх виключати

Здорове харчування

Чому деякі люди постійно роздратовані: коли злість маскує виснаження

Події

Проявленість, яка надихає: як пройшов бранч Connecting Women

Wellnes&travel

Чорна п’ятниця для інтровертів: як робити найвигідніші покупки онлайн, уникаючи натовпів

Фарбування

Спліт-фарбування волосся: як зробити, які кольори обрати, і чи варто взагалі

Здорове харчування

Мелатонін під прицілом: чи справді популярний “гормон сну” небезпечний для серця

Beauty Book

Тонік для обличчя

Тіло

Зневоднена шкіра: як розпізнати, чому виникає і як її врятувати

Beauty Book

Ретинол

Тіло

Особиста гігієна для дітей: як прищепити звички, що залишаться назавжди