Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Багато корисних продуктів залишаються неоціненими. Наприклад, мигдальне молоко, яке є чудовим джерелом білка для веганів і тих, хто не переносить лактозу.

Мигдальне молоко за походженням не має нічого спільного з молоком тварин, але називається так через свій колір і смак.

Калорійність мигдального молока

У 100 мл мигдального молока міститься всього 51 ккал. Енергетична цінність 100 мл мигдального молока: білки – 18,6 г; жирів – 53,7 г; вуглеводи – 13 г.

У цьому молоці, на відміну від козячого, коров'ячого, овечого, немає ні холестерину, ні лактози.

Чим корисне мигдальне молоко

Мигдальне молоко прискорює метаболізм, сприяє схудненню, покращує зір, зміцнює кістки, корисно для судин і здоров'я серця. Також він тонізує м'язи і нормалізує артеріальний тиск. Крім того, мигдальне молоко корисне для людей з нирковою недостатністю, оскільки допомагає ниркам краще функціонувати.

Протягом багатьох років цей продукт використовується веганами та людьми з непереносимістю лактози як альтернатива коров'ячому молоку. У ньому майже немає жиру, але достатньо білка, ліпідів і клітковини.

Мигдальне молоко здатне уповільнити процеси старіння, адже в ньому міститься маса корисних мінералів, які захищають клітини від впливу вільних радикалів. 

Мигдальне молоко багате вітамінами та мінералами, такими як кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо, калій і цинк. З вітамінів в ньому містяться рибофлавін (кислота, яка необхідна жіночому організму), ніацин, тіамін, фолієва кислота і вітаміни А і Е.

Мигдальне молоко можна приготувати навіть в домашніх умовах.

миндальное молоко польза

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тыква – большой осенний суперфуд

Рецепт мигдалевого молока

Вибирайте правильні горіхи: вони повинні бути свіжими, але не зеленими, мати легкий горіховий аромат і солодкий смак. Гіркий мигдаль небезпечний – речовина, що міститься в ньому, в організмі людини перетворюється в ціаністий калій. Гіркий мигдаль використовується тільки в косметичній промисловості.

  • Залийте мигдаль водою так, щоб рідина покривала горіхи на 2-3 см. Залиште їх набухати на 12 годин.
  • Злийте воду, знову залийте горіхи водою в пропорції 1 частина мигдалю на 3 частини води. Змішайте все це в блендері.
  • Процідіть суміш через дрібне сито або марлю.

Кому не можна їсти мигдальне молоко?

Продукт може замінити молоко тваринного походження дорослій людині, а ось дітям пити мигдальне молоко шкідливо. Особливо це стосується немовлят. Малюкам не варто переходити на напій на рослинній основі через низький вміст вітаміну С. Через вживання тільки мигдального напою є ризик виникнення цинги у немовляти. В Іспанії, до речі, був схожий випадок. Немовляті, яке страждає важкою непереносимістю лактози, призначили суміш на основі мигдального молока. До 10 місяців у дитини з'явилась цинга та був слабко розвинутий корсет.

Beauty Fresh

Фітнес та дієти

Витончені вилиці: вправи для схуднення обличчя на 5 хвилин на день

Wellnes&travel

Його слабкі місця: ерогенні зони у чоловіків

Фарбування

Фарбування волосся шатуш: варіант ідеальної літньої зачіски

Очі

Топ-7 базових палеток тіней, які потрібні в кожній косметичці

Фітнес та дієти

Топ-11 способів прибрати живіт і боки за 30 днів

Фітнес та дієти

Не всьому голова: 4 корисні альтернативи хлібу

Фітнес та дієти

7 кілограмів за 7 днів: що потрібно знати про дієту «Улюблена»?

Догляд за волоссям

Натуральний склад: особливості та рецепти масок для волосся з медом

Догляд за волоссям

Б'юті-хакі: як візуально зробити волосся густішим?

Як носити

Колір мокко: як носити наймодніший відтінок весняно-літнього сезону

Здорове харчування

Пізня вечеря: правила, які допоможуть тобі не набрати зайву вагу

Фітнес та дієти

Чи можна спалити 2000 ккал за день? Немає нічого неможливого!

Фітнес та дієти

Не захоплюйся: 5 фруктів із високим вмістом цукру та чим їх замінити

Події

Connecting Women: бранч про красу, здоров'я та силу жіночності

Фітнес та дієти

Здорове харчування: з чим поєднувати кус-кус, щоб отримати максимум користі

Фітнес та дієти

Калиновий чай: чим він корисний для організму і як його приготувати?