Не всьому голова: 4 корисні альтернативи хлібу

Пропонуємо смачні та корисні альтернативи, якими можна замінити білий хліб.

Ви напевно чули, що білий хліб є одним із найбільш шкідливих продуктів для фігури. Його споживання швидко підвищує рівень глюкози в крові, уповільнює процес розщеплення жиру, а клітковина, амінокислоти та інші корисні речовини практично відсутні в його складі. Принципи правильного харчування за такого розкладу однозначно порушуються. Тож, чим замінити хліб?

Читайте також

Пізня вечеря: правила, які допоможуть тобі не набрати зайву вагу

Хлібці

Від розмаїття хлібців у супермаркетах очі розбігаються: гречані, житні, кукурудзяні, вівсяні. Вони досить калорійні, але набагато корисніші за звичайний хліб. Найкращий варіант – хлібці з нешліфованого рису. Вони славляться високим вмістом клітковини та найнижчою калорійністю серед усіх видів хлібців.

Вибір редакції: Рисові хлібці від «Tasty Style» – корисні для очищення організму.

Хлібці з пророщеного зерна «Росток» – чудова основа для канапе.

«Хлібці-відчайдухи» – бюджетний варіант для перекусів.

Чим замінити хліб: лаваш

До складу традиційного вірменського лаваша входять лише три інгредієнти – борошно, сіль, вода. Він може стати чудовою альтернативою звичним хлібним бутербродам. У тонкий лаваш можна загортати листя салату, овочі, експериментувати з начинками. І ситно, і корисно.

Галети

Це печиво, виготовлене виключно з борошна грубого помелу, тому воно є ще однією дієтичною альтернативою хлібу. Перевагу варто надавати лише галетам без цукру та фруктових наповнювачів.

Читайте також

Здорове харчування: з чим поєднувати кус-кус, щоб отримати максимум користі

Простий рецепт домашніх галет:

  • Замісити тісто з 4 склянок борошна грубого помелу, 1 столової ложки солі, 1-2 склянок води.
  • Розкачати тісто, нарізати квадратами та проткнути зубочисткою в кількох місцях (щоб галети не здувалися).
  • Випікати в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.
  • Перевернути галети та випікати ще 30 хвилин до коричневого відтінку.

Цільнозерновий/висівковий хліб

Не знаєте, чим замінити хліб? А навіщо замінювати, якщо можна знайти корисний! Якщо дуже хочеться дозволити собі трохи хліба, найкращим варіантом є висівковий або цільнозерновий хліб. Під час виготовлення такого хліба зерна не проходять попередньої обробки, тому в ньому зберігаються всі корисні компоненти: клітковина, мінерали та вітаміни.

З цього ж хліба можна підсушити сухарі – завдяки наявності грубої клітковини вони швидко наситять організм.

Завдяки цим корисним альтернативам ви зможете розширити свій раціон новими смачними поєднаннями та вже до літа похизуватися стрункою фігурою. Здорове харчування – це так просто!

Читайте також

І не груша, і не яблуко: чим корисна айва для здоров’я?

Beauty Fresh

Beauty Book

Фольга для нігтів

Тіло

Коли і як наносити SPF: прості правила щоденного захисту шкіри

Нігті

Що потрібно для нарощування нігтів: повний гід для новачків

Обличчя

Догляд за шкірою обличчя для чоловіків: як правильно доглядати та які засоби обрати

Події

Жіночий бранч премії «Жінка України»: простір сили, мрій та синергії

Тіло

Лімфодренажний масаж: техніка, користь і секрет краси

Обличчя

Купероз на обличчі: як розпізнати, лікувати та позбутися судинної сітки

Beauty Book

Міцелярна вода

Тіло

Постакне: як позбутися плям, рубців і шрамів після прищів

Тіло

Як доглядати за жирною шкірою: поради, помилки та найкращі засоби

Тіло

Як визначити тип шкіри та підібрати правильний догляд

Нігті

Види нарощування нігтів: яке нарощування краще обрати та чим вони відрізняються

Обличчя

Краса з науковим підходом: чим дивує нова сироватка з вітаміном С від Medik8

Beauty Book

Подологія

Нігті

Зміцнення нігтів: як зробити нігті міцними в домашніх умовах та салоні

Обличчя

Види макіяжу: тренди, техніки та поради візажистів