Не всьому голова: 4 корисні альтернативи хлібу

Пропонуємо смачні та корисні альтернативи, якими можна замінити білий хліб.

Ви напевно чули, що білий хліб є одним із найбільш шкідливих продуктів для фігури. Його споживання швидко підвищує рівень глюкози в крові, уповільнює процес розщеплення жиру, а клітковина, амінокислоти та інші корисні речовини практично відсутні в його складі. Принципи правильного харчування за такого розкладу однозначно порушуються. Тож, чим замінити хліб?

Читайте також

Пізня вечеря: правила, які допоможуть тобі не набрати зайву вагу

Хлібці

Від розмаїття хлібців у супермаркетах очі розбігаються: гречані, житні, кукурудзяні, вівсяні. Вони досить калорійні, але набагато корисніші за звичайний хліб. Найкращий варіант – хлібці з нешліфованого рису. Вони славляться високим вмістом клітковини та найнижчою калорійністю серед усіх видів хлібців.

Вибір редакції: Рисові хлібці від «Tasty Style» – корисні для очищення організму.

Хлібці з пророщеного зерна «Росток» – чудова основа для канапе.

«Хлібці-відчайдухи» – бюджетний варіант для перекусів.

Чим замінити хліб: лаваш

До складу традиційного вірменського лаваша входять лише три інгредієнти – борошно, сіль, вода. Він може стати чудовою альтернативою звичним хлібним бутербродам. У тонкий лаваш можна загортати листя салату, овочі, експериментувати з начинками. І ситно, і корисно.

Галети

Це печиво, виготовлене виключно з борошна грубого помелу, тому воно є ще однією дієтичною альтернативою хлібу. Перевагу варто надавати лише галетам без цукру та фруктових наповнювачів.

Читайте також

Здорове харчування: з чим поєднувати кус-кус, щоб отримати максимум користі

Простий рецепт домашніх галет:

  • Замісити тісто з 4 склянок борошна грубого помелу, 1 столової ложки солі, 1-2 склянок води.
  • Розкачати тісто, нарізати квадратами та проткнути зубочисткою в кількох місцях (щоб галети не здувалися).
  • Випікати в духовці приблизно 30 хвилин при температурі 180-190 градусів.
  • Перевернути галети та випікати ще 30 хвилин до коричневого відтінку.

Цільнозерновий/висівковий хліб

Не знаєте, чим замінити хліб? А навіщо замінювати, якщо можна знайти корисний! Якщо дуже хочеться дозволити собі трохи хліба, найкращим варіантом є висівковий або цільнозерновий хліб. Під час виготовлення такого хліба зерна не проходять попередньої обробки, тому в ньому зберігаються всі корисні компоненти: клітковина, мінерали та вітаміни.

З цього ж хліба можна підсушити сухарі – завдяки наявності грубої клітковини вони швидко наситять організм.

Завдяки цим корисним альтернативам ви зможете розширити свій раціон новими смачними поєднаннями та вже до літа похизуватися стрункою фігурою. Здорове харчування – це так просто!

Читайте також

І не груша, і не яблуко: чим корисна айва для здоров’я?

Beauty Fresh

Гаджети

5 причин популярності iPhone

Обличчя

Татуаж брів: техніки, догляд, ризики та поради перед процедурою

Тіло

Як позбутися фолікулярного кератозу: гайд для гладенької шкіри

Wellnes&travel

HIIT тренування для жінок: як схуднути швидко вдома без залу

Обличчя

Почервоніння шкіри обличчя: причини та як його прибрати

Здорове харчування

Чи поправляються від колагену: міф чи реальність?

Нігті

Скловолокно для нарощування нігтів: що це, переваги та секрети ідеального манікюру

Обличчя

Як прибрати апельсинову кірку на обличчі: домашні методи й професійні процедури

Обличчя

Тональні креми для жирної шкіри: як вибрати і які найкраще працюють

Обличчя

Чому лущиться шкіра обличчя та тіла і що з цим робити

Тіло

Лімфодренажний масаж: техніка, користь і секрет краси

Нігті

Як відновити нігті після гель-лаку: домашні й салонні методи

Стрижки та зачіски

Коли можна стригти волосся: як обрати найкращий день для оновлення

Обличчя

Тонік для жирної шкіри: як вибрати і правильно користуватися

Здорове харчування

Інсуліновий індекс продуктів: чим він важливий і як правильно впровадити його в раціон

Обличчя

Креми для жирної шкіри: як вибрати і на що звернути увагу