Біохакінг: що робити зараз, щоб зберегти молодість?

Що ви можете зробити для свого організму зараз, щоб зберегти молодість і здоров'я? Відповідь на це питання знає генетикиня Дарія Лосєва.

26 серпня в ресторані Atmosfera, який знаходиться на верхній терасі Premier Palace Hotel, пройшов бранч з генетикинею, спікеркою Tеdx, науковою популяризаторкою, співзасновницею та директоркою компанії "Myhelix”, лауреаткою премії «Жінка України» Дарією Лосєвою. Ініціаторкою заходу стала президентка Едімедіа, засновниця спільноти Connecting Women та премії «Жінка України» Інна Катющенко. 

Інна Катющенко і Дарія Лосєва

Інна Катющенко і Дарія Лосєва

Учасниці спільноти дізналися про надважливі факти про генетику та способи взаємодії з нею від експертки Дарії Лосєвої. Ділимось секретами з вами:

Чи можна «хакнути» власні гени? 

ДНК — це набір хромосом, який дається від народження, тому — відповідь ні. Але епігенетика (зміни зумовлені навколишнім середовищем) у наших руках: 

«Ми можемо впливати лише на те, щоб певні гени не вмикалися, а небажані — вимикалися. Питання у тому, чому у двох людей однакові мутації, але один захворіє, а інший — ні? Спорт та правильне харчування здатні регулювати такі ймовірності. Але направлено уникнути мутації справді складно».

Приємним сюрпризом для учасниць стали подарунки від б'юті-партнера івенту ISEI beauty market разом з брендами Missha, Laneige і Lador. Кожна отримала свій набір краси.

https://docs.google.com/document/d/1tdJrNdrkTjiYUKnyF4o9vAZtiX9wIJ_cNpNpO8a2gcU/edit

 

Про аналізи, які варто здавати дорослим і дітям

  • Феритин, вітамін Д, аміцетин 

Аміцетин — це амінокислота, яку ми отримуємо з білковими продуктами. Є багато нюансів її функціонування — не у всіх вона спрацьовує. Причиною може бути генетика або нестача вітаміну В. Жінкам слід здавати аналіз на аміцетин раз на рік. Якщо він високий, норма. Якщо плануєте вагітність, то до 5, якщо не плануєте — до 8. Для чоловіків 7-8 норма.

Партнери заходу компанія Euro Lifecare познайомили учасниць із сучасним вітамінним комплексом для жінок «Поліфер». Спробувати інноваційний комплекс гості змогли безпосередньо під час бранчу. 

Поліфер

 

Поліфер

 

«Жінка, яка себе любить і поважає, раз на рік здає аналізи, щоб зрозуміти, що все добре. Деякі показники, наприклад, гормони, можна дивитися раз на 2 роки. Аналізи, які були не в нормі, треба здавати частіше, щоб розуміти — спрацювало, не спрацювало».

бранч

Гормональне та генетичне здоров’я після 45 років

Існує теорія, що зміна гормональних рівнів може значно уповільнити старіння. Але Дарія не рекомендує експерементувати так зі своїм організмом. 

«Я з обережністю ставлюся до ендокринної системи. Тестостерон додавати — не факт, що це буде хороша історія. Раніше була теорія, що гормональні контрацептиви суперкруті для жінок, тому що вони «арештовують» яйцеклітини, вони не виходять, і молодість зберігається. І плюс естроген. Я не планувала вагітність раніше 30, думала — збережу якість яйцеклітин. Але через 5 років ця теорія вже стала показувати зворотний бік — яйцеклітини все одно виходять і виникають полікістотні яєчники. Організм починає цих фолікул випускати більше, ніж потрібно. Тобто, я хотіла їх притримати, а вони навпаки. Нюансів дуже багато».

Наша тепла, душевна і інформативна зустріч відбулася в ресторані Атмосфера – ідеальна гастрономічна подорож. В цей день участниці бранчу змогли насолодитися неймовірно смачними стравами від шефа ресторану.

Атмосфера

Наскільки важливо досліджувати власну генетику? 

Генетика як наука набагато ширша. Це не тільки про харчування чи гормони. Її вивчення допомагає визначити ризики розвитку певних захворювань.

Компанія «Вина світу» надала зустрічі особливий та насичений смак. 

Вина світу

ДНК-тести можна розділити на кілька категорій. Деякі допомагають нам дізнатися про конкретні захворювання і синдроми. Скрінінг новонароджених, наприклад. Якщо знаходять якусь мутацію, то можна говорити, що у дитини є певний синдром. 

Традиційно головним водним партнером події стала ТМ Моршинська

ТМ Моршинська

Ще є пласт генетики, який дозволяє до нашого народження визначити хромосомні порушення, наприклад, синдром Дауна. Цей напрямок генетики розвивається в Україні на високому рівні.

Здавайте аналізи, спілкуйтесь зі своїм лікарем та досліджуйте себе. Ваше здоров’я — тільки у ваших руках.  

Beauty Fresh

Події

«Життєва енергія»: як пройшов бранч Connecting Women за участю Каті Жесть

Новинки

Краса на 180 градусів: Книжкова добірка на весну

Зірки

Оля Цибульська знайшла коханку в додатку для знайомств

Фітнес та дієти

Осиная талия за 30 дней: как заниматься с обручем для похудения

Обличчя

Рівний тон: 6 причин додати масло шипшини у свій догляд за шкірою

Новинки

Переваги, за які люблять Solana: чому варто купити токен?

Новинки

6 косметичних засобів, для яких обов'язково має знайтися місце у твоїй весняній косметичці

Персони

ТОП-5 нових книжкових біографій видатних жінок

Догляд за волоссям

Сухий шампунь: що собою представляє та як працює

Фітнес та дієти

Відмінний результат: як схуднути на 5 кг на місяць - дієта та вправи

Wellnes&travel

Чим корисний самий веганський продукт - мигдальне молоко

Персони

Без сексу: що таке платонічні стосунки і чому вони існують

Фітнес та дієти

Олія гхі – чому цей аюрведичний продукт має бути на кожній кухні

Фітнес та дієти

Калланетика: модний вид фітнесу, який варто спробувати

Фарбування

Знову в моді: кому підійде і як вибрати рудий відтінок волосся?

Фітнес та дієти

Розкриємо секрети: як їсти все і не поправитися?