Рулети з лаваша – проста і смачна страва, що перевершила незамінні для перекусів бутерброди, бургери та інші кулінарні шедеври швидкого харчування. Усе завдяки смаковим якостям, зручній подачі, простоті приготування та різноманітності начинки, склад якої залежить або від твоєї фантазії, або від вмісту холодильника :)
Домашні рулети з лаваша можна приготувати з м’ясом, рибою, овочами, сиром, поєднуючи їх зі сметанковим або томатним соусом. А злегка підсушений на грилі лаваш стане рум’яним і хрустким. Якщо ти також любиш корисні сніданки, на які не потрібно витрачати багато часу, тоді ця добірка точно для тебе!
Овочевий рулет із лаваша з хумусом
Овочеві рулети в лаваші – чудова альтернатива шкідливому та жирному фастфуду. Начинка в такій закусці складається лише з низькокалорійних і багатих вітамінами овочів та хумусу. Страви з нуту − відмінна заміна м’ясу та повноцінному прийому їжі, адже вони багаті на білок і дуже ситні.
Нам знадобиться:
- лаваш – 1 шт.;
- хумус – 50 г;
- огірок – 1 шт.;
- болгарський перець – 1/2 шт.;
- листя салату – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- сік лимона – 20 мл.
Приготування:
- Цибулю дрібно наріж або наріж півкільцями. Збризни лимонним соком.
- Перець та огірок наріж тонкою соломкою й трохи підсоліть овочі.
- Лист лаваша змаж хумусом. Виклади зверху листя салату, огірок, перець і цибулю.
- Скррути лаваш у рулет. Підсмаж на грилі або сухій сковороді з двох сторін.
Рулет із лаваша з лососем
Рулети з лососем – популярна та вишукана закуска. Такий перекус не соромно взяти з собою на роботу або пригостити гостей. Лаваш із рибою має високі дієтичні властивості, що дозволяє включати його у свій щоденний раціон. Слабосолений лосось чудово поєднується зі сметанковим соусом, свіжим огірком та ароматною зеленню.
Нам знадобиться:
- лаваш – 1 шт.;
- слабосолений лосось – 150 г;
- сік лимона – 20 мл;
- вершковий сир – 50 г;
- свіжий огірок – 70 г;
- свіжий кріп – трохи для смаку;
- рукола або листя салату – за бажанням
Приготування:
1. Збий у блендері лимонний сік, вершковий сир і дрібно нарізаний кріп.
2. Змасти поверхню лаваша отриманим соусом.
3. Виклади зверху шматочки лосося, скибочки огірка та листочки руколи або салату.
4. Скррути лаваш у рулет, прогрій на грилі та розріж на дві половинки.
Рулет із лаваша з куркою та овочами
Рулет із куркою в лаваші може замінити повноцінний обід, оскільки містить усі необхідні для поживного прийому їжі продукти – свіжі овочі та куряче м’ясо, багате на білок.
Нам знадобиться:
- лаваш – 1 шт.;
- куряче філе – 150 г;
- пекінська капуста – 50 г;
- помідор – 1 шт.;
- пучок петрушки – 1 шт.;
- морква по-корейськи – 50 г;
- натуральний йогурт – 50 г;
- томатний соус – 50 г
Приготування:
- Куряче філе наріж дрібними кубиками та обсмаж на сухій сковороді до готовності. Можна додати трохи соєвого соусу та приправити улюбленими спеціями.
- Подрібни капусту, помідор і петрушку.
- До овочів додай моркву по-корейськи та йогурт. Перемішай.
- Змасти лаваш томатним соусом, зверху виклади шматочки курки та овочі в йогурті. Скррути рулет.
- Підсуши рулет на грилі, а потім розріж на частини.
Рулет із лаваша з крабовими паличками та сиром
Рулети з лаваша з крабовими паличками – універсальний варіант сніданку або перекусу, якщо під рукою немає червоної риби чи курки. Краще купувати соковиті крабові палички, щоб начинка не була сухою.
Нам знадобиться:
- крабові палички – 150 г;
- лаваш – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- листя салату – 2 шт.;
- натуральний йогурт – 50 г.
Приготування:
- Звари яйце, остуди та подрібни.
- Наріж огірок і крабові палички смужками.
- Змасти лаваш йогуртом, зверху виклади листя салату, яйця, палички й огірок. Трохи підсоли та ще раз змасти начинку йогуртом.
- Скррути рулет із лаваша та підігрій на грилі або сухій сковороді.
Рулет із лаваша з фалафелем
Ще один корисний сніданок, який чудово замінить страви з куркою чи рибою. Рулет із фалафелем – популярний варіант вегетаріанської закуски, яка за ситністю нічим не поступається рулетам із м’яса. Традиційно кульки фалафеля подають у коржах, які в Ізраїлі називають «піта». Але в звичайному лаваші виходить не менш смачно.
Нам знадобиться:
- лаваш – 1 шт.;
- фалафель – 3-4 кульки;
- зелень на вибір (листя салату, пекінська капуста, петрушка, кріп);
- помідор – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- авокадо – половинка;
- хумус – 50 г.
Приготування:
- Наріж огірок скибочками, помідор і авокадо – півкільцями.
- Змасти лаваш хумусом.
- Виклади начинку: зелень, шматочки овочів, фалафель.
- Акуратно загорни лаваш у рулет – і твоя смачна закуска готова!
Рулет із лаваша з тунцем
Ще одна класична комбінація рулета з лаваша з рибою – авокадо, тунець і свіжий огірок. Соковита, ніжна та поживна начинка, яка стане корисним і смачним варіантом перекусу чи сніданку.
Нам знадобиться:
- лаваш – 1 шт.;
- авокадо – 1 шт.;
- консервований тунець (краще у власному соку) – 150 г;
- огірок – 1 шт.;
- лист салату – 2 шт.;
- натуральний йогурт – 50 г;
- сік лимона – 20 мл.
Приготування:
- Розімни тунець виделкою.
- Наріж авокадо та огірок скибочками й збризни соком лимона.
- Змасти лаваш йогуртом, зверху виклади тунець та овочі.
- Скррути рулет і розріж на дві частини.
Рулети з лаваша – популярна сучасна закуска, геніальна у своїй простоті. Мінімум часу на приготування – максимум смаку в результаті!